Myror i huvudet är en sak, men kometer på hjärnan är minst lika förbryllande....

Vaknade i morse med tanken; "varför ligger våran planet och de övriga häromkring kvar i samma omlopp samtidigt som kometer och annat kan komma farandes....borde inte de också stanna kvar på sina respektive platser i rymden i så fall?" "Vad är det som avgör vad som ligger kvar på samma plats och svävar i rymden eller vad som far iväg planlöst?" Frågan kan tyckas konstig men Peter läser en jätte stor astronomibok och alla bilderna som jag har sett honom bläddra förbi har satt myror i huvudet på mig som inte har totalkoll på detta..... Han satte sig med en handduk uppspänd som själva rymde 2D och små runda pluttar som motsvarade solen och jorden och demonstrerade hur det funkar, samtidigt som jag stod och duschade. Har väl aldrig blivit så intelligent av en dusch tidigare som denna gång. När jag väl duschat klart så hade han hunnit förklara allt möjligt om planeter, universums ljus, stjärnor, galaxer......shit pommes frites, vad han kan mycket och själv blev jag både ren och klokare i ett och samma slag. Toppen! :-)


Har i dag börjat gå igenom saker hemma inför barnhemsresan i Estland om två veckor. För er som inte vet så mycket om det så finns det mer information på www.nannestiftelsen.se.
I korthet så håller jag och några till på med en insamling till två barnhem i Estland. Det behöver kläder, papper, pennor, lakan, leksaker..... Barnen på dessa hem har ingenstans att ta vägen, inga föräldrar eller släktingar att vara hos och kommer heller inte att fosterhemsplaceras. Så det här är deras hem ända tills de fyllt 18 och då måste flytta därifrån. Varje barn har en budget på 600:-/år. Det är alltså mindre än 3:- per dag!!!! Så de lever otroligt fattigt, milt sagt.
Vi har fortfarande plats i lastbilen som vi åker över med, så om ni bor i Stockholm och har något att bidraga med så vill jag passa på att slå ett slag för det här och nu:
● Nanne Stiftelsens projekt Barnhem kommer att ha en ny insamling söndagen den 4:e januari mellan kl. 13.00 och 16.00 på Sätra Torg 18-20 i Sätra Centrum. Vi tar gärna emot sportartiklar, täcken, kuddar, hygienartiklar, pennor, ritblock samt kläder. För mer information, ring Projekt Barnhem på 070-0326506 eller 08-444 90 50.
Mer info om detta plus andra stödprojekt i min nystartade stiftelse, hittar du alltså på www.nannestiftelsen.se.
#1 - - Lina:

Det där med rymden är sjukt intressant. Jag önskar att jag visste mer. Nästa gång vi ses så får du förklara för mig hur det ligger till, haha. Så kan vi ju se hur mycket du kommer ihåg av det Peter berättade.Förresten så längtar jag tills vi ses nästa gång, eftersom jag har några saker jag måste säga. Kan inte säga det genom datorn, hehe. Det blir nog fel då. Nej, nu ska jag väl ta och sova. Jag älskar dig Nanne. Puss!

#2 - - Helena:

Haha bra där Nanne! Vilken ambitiös man du har som verkligen gick in för det där! ;)Lycka till med allt med Nannestiftelsen!Nu ska jag ta o göra mig iordning så jag får någonting gjort idag, för ikväll blir det partaj!!Ha det br :) Kram Helena

#3 - - Cajsa:

det va bra frågor det, söt.. ^^åh, jag blev väckt på det mest underbaraste sättet idag!! Lilla Ella (min sånglärares dotter) ringde till min mobil. pratade några minuter, sedan fick jag prata med Suss (Susanne, min sånglärare). Det roliga va att jag precis hade drömt om Suss så det kändes lite konstigt att prata med henne efter det.. ^^ "hejsan snygging!" "öhh, ja... hej".. hahaha! XD Vad då nyvaken? :PPuss sötis!

xx Din lilla Cajsa

#4 - - Celicia:

Jag tycker inte att det är så värst intressant eftersom jag är trög och korkad.. Vet dock mycket om solen.. ;-)Du är helt fantastisk Nanne!!!!!!!!!!

Glöm inte det!

Du får mig att vilja leva varje dag och vara lycklig!! Det är.. Bara.. Så jag nästan lipar när jag tänker på det du gjort för mig..

Finaste människan, det är du!Kram