Nämen hallå.....vad hände?

250186-284

GÄSTBOKSFRÅGA
Jaha, då börjar vi med ännu en fråga från gästboken denna gången:
Näe, Peter och jag ska absolut inte skiljas. Tvärtom. Vi har fantastiskt bra tillsammans. Vet inte vilken skvallertidning som Sara i Ulricehamn läst detta men var det än stått så är det helt fel. Jag lovar att om detta skulle ske nån gång så kommer ni definitivt att få veta det först här på hemsidan. Peter är fortfarande mannen i mitt liv tveklöst.
MELODIFESTIVALEN
Oj vad det skräller till i Melodifestivalen i år.
Jag vill börja med att säga en sak angående denna deltävling;
BWO och Frida var klockrena till Globen.....MEN VAD HÄNDE MED PATRIK ISAKSSON???? Han var ju helt fantastisk!!!! Blev det nåt fel på telefonlinjen eller hörde eller såg tittarna något helt annat nummer än vad vi gjorde här hemma? En given tredje plats borde det ha blivit och därmed också en plats i Andra Chansen.
Frida har en megahit som är oemotståndlig,. Den kommer att köras på radio oavbrutet detta året och hon är ju också helt bedårande charmig. Fullständigt älskar både henne och hennes låt.
B.W.O hade både en catchy låt och ett vrålsnyggt nummer. De vann denna deltävling överlägset och det är jag övertygad om att Charlotte också kommer att göra denna kommande helg. Hon går tveklöst till Globen och jag hoppas att Linda Bengtzing blir den andra som får en direktplats till Globen.
En av låtarna i denna deltävling blev jag erbjuden att göra i år, men jag tackade nej eftersom jag har min regel om att minst ett år måste gå varje gång emellan innan jag pressar in min nuna i detta mediala sammanhang igen. Ni kan ju alltid ha en liten gissningstävling hemma om vilken låt det är, så får vi se om jag berättar det lite senare framöver. ;-)
För övrigt är det ytterligare en lysande stjärna på himlen i festivalen; Björn Gustavsson! Åh, vad han är toppen!  Ser fram emot vad han ska hitta på denna helg.
Måste bara fråga igen; VAD HÄNDE MED PATRIK ISAKSSON? Fattar ingenting! En 5.e plats borde varit omöjligt med den låten och det charmiga framträdandet, Såg vi alla samma program???? Hmmmmm.......
JUNIOR EUROVISION SONG CONTEST
Som flera av er kanske minns så uppträdde en tjej, Jaryna, i "Lilla Melodifestivalen" i Ukraina i höstas med en låt som melodimässigt var stulen rakt av från Håll  Om Mig; vers, refräng, stick och t.o.m arrangemangen musikmässigt. Det var en total kopia men ändå hävdade man envetet att det var hon som skrivit låten själv. För ett tag sedan kom dock ett mail från hennes pappa där han berättar hur det hela gått till och varför de valt att stjäla en låt så rakt av och ändå hävda att det var egenkomponerat:
Här är brevet som kom från hennes pappa i Ukraina:
-------------------------------------------
" Recently we have got a letter from National Telecommunikation Company
Ukraine about unauthorised usage of the song "Häll om mig" in the Junior
Eurovision Song Contest. Having read it, we would like to
explain the situation.
We are very sorry, that such an unpleasant situatuion has happened. Our
family lives in a little town Brody, Lwiw region. 3 years ago our daughter-
Jaryna Shust- began to sing and to take part in the song contests.
Having heard about the possibility to take part in Junior Eurovision Song
Contest, we wanted to use this opportunity. It was mentioned in the rules,
that the song should be composed and written by the young artist. It is very
expensive to write such a song, which could compete in Junior Eurovision
Song Contest.
Jaryna wrote lyric herself, but to compose a music was very expensive for
us. We have heard a lot of songs and one of them "Häll om mig" fascinated us
and we decided to take its music.

We are really very sorry and we hope for your understanding.

Father of Jaryna Shust- Myron Shust
--------------------------------------------
Det hela är nu avslutat för det skulle kännas helt värdeslöst att hålla på och processa om sådana här saker; det är ju faktiskt barn inblandat och då finns det ingen som helst anledning att tjafsa om vare sig pengar eller andra juridiska saker. Barns trygghet och välfärd är viktigare än något annat och det gäller naturligtvis även i detta fallet. Dessutom har de det ekonomiskt tufft i Ukraina. Så nån process har det aldrig varit tal om, det har jag hävdat ända från första dagen.
Däremot bör man ta något form av ansvar om man stjäl en låt rakt av och det tycker jag att de har gjort genom detta brev. De var ju helt och hållet medvetna om att kravet var att hon skulle ha skrivit sången själv och lika medvetna om att de talade osanning när de skrev under kontrakt med Ukrainska televisionen att hon skrivit låten helt själv och att den aldrig framförts offentligt tidigare. Det var ju heller inte ok gentemot de andra barnen som (förhoppningsvis) verkligen har skrivit sina bidrag själva. Men ibland gör vi människor ologiska saker och tar fel beslut, så funkar vi alla. Det gör oss inte till jätte dåliga personer för det. De har naturligtvis inte menat något illa med detta och samtidigt får man väl ta det som en komplimang eftersom det blev just denna låt de valde ut bland olika melodier.  Case is closed och jag önskar både Jaryna och hennes familj all lycka till i framtiden!  ;-)

HÖRS I MORGON!
Nu blev det så sent och så mycket skrivande om annat så jag berättar om min Las Vegas resa i morgon kväll istället. I morgon sticker jag och yngsta sonen Felix iväg och ska åka runt lite i Sverige. Han har ju sportlovsvecka och äldsta sonen Robin och Peter jobbar hela denna vecka och mellersta sonen Charlie är i Österrike och åker skidor, så det blir jag och Felix på tu man hand runtom i Sverige denna vecka.  Ska bli super mysigt. Bloggar som sagt var från hotellet i morgon med bilder och berättelse om min Las Vegas trip, som inleddes med en hemsk allergichock redan på planet......
PS: Jag undrar fortfarande: VAD HÄNDE MED PATRIK ISAKSSON???? HAN VAR JU LYSANDE!

#1 - - Lina:

Ska vi skapa en klubb? "Vad hände med Patrik Isaksson?"-klubben. Jag håller med dig, han var helt otrolig, mycket bättre än de flesta i Linköping och jag tyckte att han skulle gått till final med BWO.

Fy fan vad ni är söta tillsammans, du och Peter

#2 - - Lina:

Wops... allt kom inte med.
Fortsätter här då:

Vad bra att det här löst sig med låten. Jag fick värsta chocken när jag hörde den första gången, haha xD Var jättesur också :P Men men... den har ju fortfarande en väldigt bra melodi xDD Älska Håll Om Mig

#3 - - Lina:

HAHA, okej det var inte meningen att det skulle bli 3 kommentarer, men allt kom fortfarande inte med xDD Om det inte kommer med nu så får jag utbrott på riktigt xD
HÄR kommer fortsättningen:

Puss puss i lingonskogen xD
E som förhäxad av dig

#4 - - Lina:

AHHAHAHHAHAH GAAAAAAAAAH, VAD ÄR DET MED DEN HÄR BLOGGEN EGENTLIGEN?! XD
HÄR kommer sista fortsättningen, och om det inte kommer med så skiter jag i det xD :
Är som förhäxad av dig

#5 - - Barbamorsan:

Så kul att jag hittade hit. Lite glamour i varldagen på ett presenterat jordnära sätt, toppen!

#6 - - Vindruvan:

Kul att du bloggar, Nanne ;-)
Här ska jag titta in lite oftare för jag gillar dig och din positiva energi som du gärna sprider omkring dig. Man blir helt enkelt glad när man ser dig uppträda eller som här när man läser bloggen, jätteroligt!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram / Vindruvan

#7 - - Cajsa:

hm... jag tror jag vet vad som hände med Patrik... en fantastisk opera-röst som tillhörde Thérèse Andersson gick vidare och skulle ha tagit med sig Patrik men sen kom det in en Caracola in i bilden och med Patrik i andra chansen blir det svårt för jurryns favorit att vinna eller plasera sig bra/bäst. håller i alla fall på att det går bra för Thérèse nu... ÄLSKAR den låten... ÄLSKAR engelsk opera och ÄLSKAR att sjunga engelsk opera... underbart befriande på nåt sätt och bara släppa loss med höga toner.. ;-) Men det va inte så höga i hennes låt dock.. :/ (Säger jag som är supran1:a och tar till och med högre toner än min sånglärare som annars tar 3 oktaver, tydligen.. :P)
Nää, va lite tråkigt att han inte gick vidare...

Dålig engelska de hade... men det blir nog bra... dyrt att skriva en egen melodi? emh... ursäkta, men det kostar väl inget att he ner sina tankar på ett papper? Jo, pappret kanske men hon behöver inte äns ha ett notpapper utan det räcker med att skriva accord på ett helt tomt vitt, blankt? jaja, jag vet inte jag... Men det är som du säger.. det är barn inblandat.. hade varit en annan sak om det handlade om att kanske till och med VINNA stora ESC men den? Ingen smärre skada skedd.. :P typ.. :P

Har typ bara kunnat skumma igenom allt... läste mailet från föräldrarna noggrant dock eftersom att det var sån kronglig engelska... Hon kanske skulle vara med på våra låtskrivarverksdags-dagar på skolan.. ^^ vi har superkul.. :P (Fast sjunger och skriver på svenska så det kanske inte skulle gå så bra? :/)

kram på dig gumman, hoppas att vi ses snart igen! saknar dig redan massor! :D:D
xo!
Din lilla Cajsa..

#8 - - Nathalie:

jag tyckte inte om BWO. :( jag gillade Patrick och dom där tjejerna i olika färger typ XD hahaha :-)
va bra att allt löste sig med det där med låten! ;)
puss och kram