Programledare för Ring Så Spelar Vi och Krogshowen Vild på Svt 1

Hemma från Madeira och det är full fart igen. 
RADIO PROGRAMLEDARE
På lördag ska jag vara programledare för Sveriges mest avlyssnade radioprogram "RIng Så Spelar Vi", med nästan 2 miljoner lyssnare varje helg på P4 mellan kl. 07.00-10.00. Det finns inte något annat radioprogram i hela Europa som når lika många av sina landsmän procentuellt sett, som Ring Så Spelar Vi. Känns otroligt kul men naturligtvis också pirrigt. Så det är tryggt att ha härliga Lisa Syrén med sig där första timmen.
Här kan ni läsa mer om det. 
http://www.sr.se/sida/default.aspx?programID=1148

(Hmmm, såg att de har stavat Grönwall med W istället för V.....det är väl det där dansbandets fel, som gör att vi får dras med w-stavning hela tiden. Ja, ja, det finns viktigare saker här i världen.....)

TV-SHOW
På Skärtorsdagen den 9:e april kl. 22.00 sänds 1 timme av showen "Vild" (repris den 12:e april på kl. 12.40) på svt 1. Vad roligt att de vill visa den här showen som betyder så mycket för mig. Det har varit magiskt att få göra denna föreställning inför en så stor publik under två säsonger i Stockholm och Göteborg. Vilka otroliga musiker och dansare jag har fått haft möjlighet att jobba tillsammans med i bägge städerna. Nu är det dock dags för nya projekt - ny cd i höst och nya show projekt lite senare framöver. Mer om det lite senare i vår. 

MADEIRA
2 veckor på Madeira helt själv gjorde underverk. Jag skrev massor av nya låtar, texter och manusidéer. Hade med mig min bärbara dator och en liten synth. Det var längesedan jag kände mig så otroligt full-laddad med nya låtidéer och textuppslag. Så nu blir det studion under hela våren. Ska däremellan upp en liten vända till Sälen och sen också till Turkiet tillsammans med bl.a Rednex. 

Bodde helt fantastiskt på Madeira med utsikt över hela bukten. Även om jag fått vara med om så mycket underbart i mitt liv så går det aldrig slentrian i något, utan jag uppskattar alltid allting positivt lika mycket, stort som smått. Jag kan känna mig obeskrivligt lycklig att inse att jag får resa så mycket och se så många fantastiska platser. När jag var liten hade vi inte råd att åka någonstans, så att få sitta på ett hotellrum med utsikt över havet och hela Funchal, är fortfarande helt hisnande. Jag kommer aldrig att bli blasé och ta för givet allt fint jag får uppleva i livet. 

Att dessutom, efter all ångest med bröstcancern, känna att man fortfarande är med, är lika stort varenda dag. Dagligen kommer fortfarande rädslan över att inte finnas här för barnen och samtidigt tacksamheten att jag fortfarande får vara här hos min familj, mina vänner och dessutom få stå på scenen och sjunga som ger mig så otroligt mycket energi - det får mig ofta att gråta av glädje. Varje dag är otroligt stor att få uppleva, så är det bara!!!
AFTONBLADETS TV-PRIS:
Såg att de ska rösta fram årets tv-personlighet. För mig är det två självklara val: 
Hanna Hedlund, som inte bara är en av mina bästa väninnor utan dessutom är så otroligt bra som programledare i Singin' Bee. (Hon är lika bedårande privat!) ;-)

Carina Berg är den andra som jag håller tummen hårt för att hon får pris för både sin insats som tv-personlighet och för hela programmet "Berg flyttar in". I en tid där allt och alla säljs ut till nästan vilket pris som helst, så håller de till 100% det de lovar till oss artister som ska medverka; att programmet bygger på värme och integritet. 

Jag är ju väldigt restriktiv i att släppa in media och allmänheten in i mitt privatliv, men gjorde ett undantag denna gång och få i denna bransch lever så upp till sina löften som Carina och hennes filmteam gjorde. 
Vi pratade om massor av saker som jag sällan pratar om offentligt annars. Bl.a pratade jag för första gången ingående om bröstcancern. Trodde mig vara starkare än vad jag var och att jag var redo att berätta om det, men inget kunde vara mer fel. Jag bröt ihop flera gånger och vi fick avbryta hela tiden. Det var då jag insåg hur mycket ångest och rädsla jag egentligen gick och bar på, som jag inte tagit tag i ännu. Carina och filmteamet ska ha all eloge i världen för att de aldrig missbrukade det förtroendet. De klippte ihop det jätte fint och sålde aldrig ut det på ett sätt mediamässigt, som de flesta andra program skulle ha gjort. Det är så obeskrivligt stort. Inga andra realityprogram hade gjort detta med så mycket hänsyn och respekt, det är jag övertygad om.
Skriver mer om detta i min memoarbok, som flera av er vet att jag håller på och skriver för fullt. 

Så i Aftonbladets tv-pris vill jag rekommendera alla att rösta på Berg Flyttar In, (bästa program, bästa reality-serie och bästa kvinnliga tv-personlighet) för det är inte bara ett program med värme utan också med så mycket medmänsklighet och humor. En sån tillit är unik i dagens samhälle. Tack Carina och hela Berg Flyttar In-teamet. Jag är er evigt tacksam! Ni är världsbäst! ;-)


SPELNING I VECKAN
I helgen gigade jag. Det var ett otroligt drag. Få saker är så häftiga som att få stå på scenen och ösa och höra folk sjunga med i låtar som Avundsjuk och Håll Om Mig. Det är dessutom så jäkla kul att giga med det här bandet! Sån otrolig spelglädje och musikalitet. 
GREAT DANE KÖRDE 2 SET SJÄLVA OCKSÅ. DE VAR FANTASTISKA!

SLUTLIGEN LITE BILDER FRÅN MIN MADEIRA-RESA:

HÄR VAR UTSIKTEN JAG HADE FRÅN HOTELLRUMS BALKONGEN PÅ KVÄLLEN.....

....OCH SÅ HÄR SÅG DET UT PÅ DAGTID! SAGOLIKT!

HOTELLETS BARTENDER VICTOR VAR ALLTID LIKA TREVLIG ATT PRATA 
MED PÅ KVÄLLARNA, DÄR JAG BRUKADE TA TA NÅT ATT DRICKA, INNAN JAG GICK
UPP PÅ RUMMET IGEN OCH JOBBADE VIDARE, EFTER KVÄLLENS MIDDAG.
THANKS VICTOR, YOU WERE SUCH A NICE COMPANY DURING THESE TWO WEEKS.

VAR I FUNCHAL IBLAND PÅ DAGARNA OCH ÅT. HÄR ÄR JAG PÅ BEATLES
GAMLA YACHT SOM HAR BLIVIT EN RESTAURANG. 

BEATLES BÅTEN UTIFRÅN SETT......
RUNDTUR PÅ MADEIRA MED ETT KONSTANT VÄXLANDE VÄDER.......

OSMINKAD OCH UTVILAD KOMMER JAG JUST FRÅN HOTELLETS SPA.


SEN BLEV DET PROMENAD PÅ STAN. INGA TROTTOARER HÄR INTE, SÅ 
DET GÄLLDE ATT HÅLLA TUNGAN RÄTT I MUN NÄR BILARNA KOM FARANDES
FRÅN BÄGGE HÅLL SAMTIDIGT I DESSA BRANTA, SMALA BACKAR......


VECKANS DET HÄR GÖR MIG FÖRBANNAD:
"Elisabeth tvingas fly sitt hem i Österrike tillsammans med barnen pga fotografer som tagit reda på deras hemliga adress och som som smyger runt huset och förföljer henne"......Ibland tappar jag verkligen hoppet om mänskligheten. Det här gör mig inte bara rosenrasande utan framförallt fruktansvärt ledsen. Först har hon äckelgubben Fritzl som förstör hela hennes och barnens liv och därefter dyker giriga, oempatiska fotografer upp i hopp om att kunna tjäna pengar på henne tragiska liv, genom att tvinga till sig bilder på henne och barnen. Den tidning som köper någon av sådana bilder och även den som köper en tidning där foton med paparazzibilder på Elisabeth skulle dyka upp, är lika medskyldig till hetsen. Vi som konsumenter måste också börja ta ett ansvar. Så dyker några sådana bilder upp ska man naturligtvis inte köpa ett enda nummer av en sådan tidning. Vi måste alla se till nu att hon får möjlighet att återhämta sig själsligt tillsammans med sina barn och det lär hon omöjligt kunna under dessa omständigheter. Ska hon behöva gå från ett fängelse till ett annat? Vad fan är det för fel i huvudet på en del människor?

VECKANS DET HÄR GÖR MIG GLAD: Alla goa människor jag möter år efter år, som gör att jag, trots allt elände som händer dagligen runtom i världen, osvikligt tror på att det kommer att bli bättre med tiden och människor kommer bli mer hänsynsfulla mot varandra. Cynism har blivit alltmer utbrett och accepterat utan att ifrågasättas. Förhoppningsvis kommer det en dag då ord som "snäll" inte förknippas med "mes" eller "tönt" och ord som "elak" inte har en underton av "cool" eller "ball". Bara fega eller obetänksamma människor är medvetet elaka mot andra och är själva de som oftast är mest känsliga för negativa omdömen och blir otroligt glada för uppskattning. Ibland undrar man vad människan har gjort under alla dessa tusen år, som har utvecklats så otroligt långsamt på empati-planet? Men som sagt var, världen kryllar också av underbara människor, det får vi aldrig glömma! :-)

Puss och kram till er alla!
Vi hörs nästa söndag!
Nanne :-)#1 - - Celicia:

Åhhhhhhhhhhhhh! Gå upp klockan sju på en LÖRDAG?! Heeejaaaaaaa!*snark!!*

Jag vet inte om jag ska gråta eller skratta för du är så himla fin, vet du det?;-)

Åh mysigt att åka heeeelt sjääälv och bara vara med sig själv och framförallt TÄNKA! Något sådant behöver jag, fungerar verkligen inte med en stor familj som bara låter och har sig.

Sjukt fina bilder Nanne!!Du är helt fantastisk och fyller mig med livsglädje hela tiden bara genom din musik och genom att du existerar i denna annars väldigt mörka värld!

Pusssssssss

#2 - - Celicia:

Förresten tycker jag att du ska kolla in Sanna Nielsens inlägg om dig i hennes blogg:

http://sannanielsen.blogg.se/2009/february/studioinspelningen.html#Jag skrattade så mycket att jag trillade av stolen! HAHAHA!Återigen.. Pussssssssss!

#3 - - bewar:

hej nanne tack för du bloggade men en sak du glömde du sa inget om melodifestivalen vad du tycktte. men sverige har inte chans ta seger för en sånt trokig låt gillar inte euopa. du aftonbladets pris jag tycker sing a long ska få om inte den så ska sining bee få men helst vill jag det ska gå till melodifestivalen,. puss nanne

#4 - - Malin:

Ojoj jag måste gå upp tidigt varje lördag nu. :) Det kommer jag inte palla men det är väl skitsamma. ;) Jag kan alltid vänja mig! :DJosef Fritzl är en jävla äckelgubbe! Jag får lust att kräkas så fort jag hör hans namn och jag börjar skrika "Jag ska fan tortera jäveln med piska och kniv och misshandla honom rejält!!!! Men han får inte dö för det blir för lindrigt för honom!" fast om jag gör allt det är jag ingen bättre människa själv. ;) Det räcker med att hata honom.Jag skriver en V.I.P uppsats om dig Nanne! :) Skriver jag om nån annan får jag inte fram några ord. :P Skriver jag om dig kan jag få fram flera sidor om hur underbar du är! Jag fick ju MVG på min uppsats om dig på svenskan. :D Jag är fortfarande grymt mallig om det. ;)Puuuussss!!!!

#5 - - Lina:

Din familj skulle kunna starta erat eget band - Grönvalls med enkel v ;DPuss på dig fina människa. Jag älskar dig (L)

#6 - - Helena L W:

Nanne du är underbar <33 För övrigt tycker jag att snäll är världens sötaste ord haha ;) Kram Nanne. Du är världsbäst<3

#7 - - Heidemarie Z Carnelid:

Hej Nanne! Har suttit hela kvällen och läst din blogg. Blir lycklig, glad, intresserad, involverad i ditt liv och känner att nog har jag alltid gillat dig, men du är ännu mer fantastisk än vad jag trott. Vilket arrangemang för de små och utstötta du har. Jag gläds över att vi har en sådan artist som du som verkligen ger så mycket av dig själv till andra. TACK Nanne!! Kram Heidemarie

#8 - - Cajsa:

fan va mys hörru tjejen! :D

Nej, nu måste jag gå och lägga mig. lång dag framför mig (läs bloggen min om du vill veta mitt schema.. XD)p.s. fint gjort av "berg flyttar in"-teamet! :)

#9 - - Stephanie Hansson:

Hej Nanne! :)

Åh vad skönt du verkar ha haft det i Madeira :)

väl behövligt antar jag, så som du kämpar med allt möjligt.

Hoppas att vi (Team Nanne)snart kan träffas igen snart! Jag saknar dig och hela kören så himla mycket... blir alldeles tårögd av lycka och saknad när jag tittar på klippen från körslaget om och om igen :P Nu måste vi ta tag i dethär innan jag får krupp! :)Kram! Stephanie

#10 - - Anonym:

#11 - - Lena:

Hej du goa medmänniska, lämnar ett lite avtryck här, du var till vår älskade josefine när hon låg på huddinge sjukhus förra sommaren,tyvärr lämnade hon oss i november 08 men kortet på dig och henne finns alltid kvar, och att hon fick träffa dig gjorde henne så glad, besök gärna hennes minnessida så känner du kanske igen henne. Tack igen för att du gladde henne, och många andra barn där..

#12 - - bewar:

hej du nanne. fan vad kul det var på ring så spelar vi. jag vaknade kl 06.50 för bara lyssna på dig. du var helt bäst för mig