Julgran på sned!

Nu är även en blogg igång på www.nannestiftelsen.se. Där kommer jag att blogga emellanåt angående saker som berör stiftelsen eller ämnen som har med det att göra. Så titta gärna in även där emellanåt, för jag kommer inte att skriva samma blogg där som här, utan kommer hela tiden att ha olika inlägg.

I går var jag och dekorerade en julgran på Liseberg här i Göteborg. Det är en tävling som heter "Liseberg Gran Prix" och går ut på att 10 olika personer/grupper ska klä en gran på sitt sätt. Granarna kommer att stå på Liseberg fram till den 19:e december då en vinnare koras efter att Lisebergsbesökarna har fått rösta på sin favoritgran. En av dem som röstat kommer att få granen hem till sig och övriga granar körs till olika ålderdomshem.

Vi får alla 2000:- vardera att spendera på julgransdekorationer och ett ev. överskott av detta belopp, efter alla inköp, går till Stadsmissionen. Jag har valt att avstå från dessa pengar helt och hållet och har bekostat alla julgranssaker själv, så att hela beloppet på 2000:- går oavkortat till Stadsmissionen. De behöver dessa pengar mycket mer än vad jag gör. 

Här kan ni läsa mer om det: 
http://www.liseberg.se/sv/hem/Scen--show/Taubescenen/Liseberg-Gran-Prix/

Jag valde att göra en "rock'n'roll-gran" med gamla vinylskivor och omslag och silvriga leksaksinstrument, hängandes i granen och Elvis-albumkonvolut som stjärna i toppen. Som julgransmatta blev det också Elvis bilder med glitter runtomkring. Han har alltid varit the King för mig, så självklart ska han hänga i toppen. När det blåser lite så skakar det i grantoppen och det förtydligar hans klassiska  Elvis-moves när konvolutet vajar lite fram och tillbaka. Det är bara Elivs-darret i läppen som saknas då...... 

Några oförglömliga vinyl-singelomslag hänger i granen; bilder som är svåra att beskriva utan måste ses; Martin Ljung, Hep Stars, Beatles, Ann-Louise Hansson..... Tyvärr framgår det inte här på bilden men nedan, men det går i alla fall att se lite hur den ser ut:

.....ja, ja, jag vet att fotona är på sniskan, men jag vet inte hur man vänder bilderna i det här jäkla webblogg-programmet.....så antingen få ni vrida huvudet på sned eller helt enkelt ställa datorn på kant! ;-)

Bloggar lite senare i kväll på Nanne Stiftelsen-hemsidan. 

Puss till er alla och glöm aldrig att ni alla är unika! :-)

 


Visa fler inlägg